kep3A villámvédelem szerepe, hogy a bekövetkező villámcsapás esetén a lehető legminimálisabbra csökkentse annak kockázatát, hogy az épületben, vagyontárgyakban kár, emberi életben és állatállományban veszteség következzen be.
A villámvédelmi felülvizsgálat elsődleges célja a kialakított villámvédelem ellenőrzése, hogy az valóban megfelel-e a tervekben foglaltaknak valamint az öregedés és a környezeti hatások során bekövetkezett változások során továbbra is el tudja-e látni a feladatát. A vizsgálat során ellenőrizzük a villámvédelmi rendszer állapotát és megvizsgáljuk a levezetők földelési ellenállását.

 

A villámvédelmi felülvizsgálatokat két csoportra osztjuk:

Nem norma szerinti felülvizsgálat

Ezt a vizsgálatot az MSZ 274 szabvány szerint kialakított villámvédelmi rendszerek esetében minden esetben a létesítéskor érvényben lévő szabvány előírásainak megfelelően kell elvégezni.

Norma szerinti

Ezt a vizsgálatot az 54/2014. (XII. 5.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) szerint, az MSZ EN 62305 szabvány alapján végezzük. Új épületeken, vagy ha az épületen új villámvédelmi rendszer kerül kialakításra, már csak ezt a módszert alkalmazhatjuk. Ügyelni kell arra, hogy a létesítés során eltakarásra kerülő részek vizsgálatát még az eltakarás előtt el kell végezni. Ezeket a részeket fotóval dokumentálni szükséges. Az első felülvizsgálatot az átadás előtt szükséges elvégezni. A további időszakos felülvizsgálatok elvégzéséhez ezen vizsgálatok dokumentációja valamint a tervdokumentációk egyaránt szükségesek.

A felülvizsgálat végzése során jegyzőkönyvet veszünk fel melyből minősítő iratot készítünk amiben nyilatkozunk a villámvédelmi rendszer megfelelősségéről az esetlegesen felmerülő hibák kijavításának szükségességéről.

A felülvizsgálat alapdíja

20 000.- Ft / + tető alap területével arányos díj. Ez minden esetben az adott terület sajátosságainak figyelembevételével kerül megállapításra.

A norma szerinti komplex felülvizsgálat díja függ a szükséges kivonulások számától és a villámvédelmi rendszer kialakításától. Erre a vizsgálatra minden esetben egyedi árat adunk meg.
Az alapdíj tartalmazza a jegyzőkönyv és minősítő irat elkészítésének és átadásának díját 2 példányban valamint PDF formában elektronikusan.

A megadott árak csak tájékoztató jellegűek, magasabb számú mérőpont illetve több vizsgálat megrendelése esetén kedvezményt adunk.

Kiszállási díjat Budapest területén nem számolunk fel.
Budapesten kívüli megrendelés esetén 100 Ft/ km kiszállási díjat kérünk.