kep1

A vizsgálat alapvető célja az áramütéses balesetek elkerülése, de rendelet (40/2017. (XII.4.) NGM rendelet) is előírja a rendszeres felülvizsgálatot. A vizsgálatot az új hálózat üzemeltetését megelőzően valamint az érintésvédelem bővítése, átalakítása, javítása után is el kell elvégezni. A vizsgálat gyakorisága: iroda, munkahely, üzlethelyiség esetében 3 év, kommunális és lakóépületek esetén 6 év, kéziszerszámok és hordozható biztonsági transzformátorok esetében pedig 1 év.

A villamos berendezés áramütés elleni védelem szempontjából történő időszakos szabványossági felülvizsgálatát a villamos berendezés használatbavételét követően a berendezés üzemeltetője

a) az iparszerűen alkalmazott villamos üzemű kéziszerszámokon és hordozható biztonsági transzformátorok esetén legalább évenként,

b) potenciálisan robbanásveszélyes környezetben működő villamos berendezésen, 1000 V-nál nagyobb névleges feszültségű villamos berendezésen, valamint e rendelet szerinti épületnek nem minősülő építmény 50 kW-ot meghaladó csatlakozási teljesítményű villamos berendezésén, továbbá jelentős villamos berendezésen legalább 3 évenként,ű

c) egyéb esetben legalább 6 évenként végezteti el.

A felülvizsgálat során műszeres méréseket végzünk az ide vonatkozó szabványoknak megfelelően, ezek eredményeit jegyzőkönyvben dokumentáljuk. A jegyzőkönyv alapján elkészítjük a minősítő iratot, melyet két példányban és elektronikusan a megrendelő rendelkezésére bocsájtunk.

A felülvizsgálat alapdíja

20 000.- / jegyzőkönyv + a vizsgálati területen lévő mérőpontok mérésének díja. A mérőpontok mérésének díja az adott terület sajátosságainak függvényében kerül megállapításra.
Elektromos kéziszerszámok felülvizsgálatának alapdíja az érintésvédelmi felülvizsgálat során 500 Ft/ db, önállóan 15 000.-Ft / jegyzőkönyv + 500 Ft/kéziszerszám.

A megadott árak csak tájékoztató jellegűek, magasabb számú mérőpont illetve több vizsgálat megrendelése esetén kedvezményt adunk.

Kiszállási díjat Budapest területén nem számolunk fel.
Budapesten kívüli megrendelés esetén 100 Ft/ km kiszállási díjat kérünk.